2012 APRIL

4

Olga Pericet "De una pieza'
‘Piepklein van stuk, maar groots op het podium, met een lichaam dat gewikkeld in haar jurk door een bloesemregen lijkt te worden overspoeld’, zo omschrijft The New York Times dit grandioze talent van de hedendaagse flamencodans. Olga Pericet spreekt als geen ander met haar ‘bata de cola’, de grote, sierlijke sleep die lange tijd ‘uit’ was en nu een rentree maakt. De jonge danseres schittert in haar recital ‘De una Pieza’ met de veelbelovende zanger Miguel Lavi.
Amsterdam, Bimhuis, 4 april
Den Bosch, Verkadefabriek,  5 april

8

Gilberto Santa Rosa
Uit Puerto Rico komt ‘El Caballero de la Salsa’, megasalsaster die al vanaf de jaren ’70 op volle toeren meedraait in de salsawereld, is bekend geworden door zijn unieke ‘soneo-stijl’: een manier van improviseren waar zowel de tropische als de romantische salsa in terug valt te ontdekken.  
Amsterdam, Melkweg.

6

Flamencoweekend
6/4 Olga Pericet 'De una pieza';
7/4 Rosa de Compás geeft een kinderworkshop, film 'El Rocío: la Última Caravana', lezing ‘Je weet niet wat je hoort’ door Saskia Törnqvist en Flamenkika, met de voorstelling 'Agua!';
8/4 Ida y Vuelta door María la Serrana en Antonio Molina;
Den Haag, De Regentes.

13

Malando latino
‘Brazil’, ‘La Cucaracha’ en ‘Quiereme Mucho’, het zijn enkele wereldberoemde melodieën die terugkomen inh et nieuwste programma van Danny Malando & Orkest. In een bijzondere bezetting met blazers- en ritmesectie houdt het orkest de herinnering aan beroemde Zuid-Amerikaanse ensembles als dat van Pérez Prado en Tito Puente springlevend.
Rotterdam, Luxor Theater


More Articles...

  1. 14
  2. 17
  3. 19
  4. 21